Mississipiläinen mud pie

1.Taikina: Siivilöi jauhot ja kaakaojauhe kulhoon ja nypi voi joukkoon, kunnes saat pehmeää taikinaa.

Lisää vesi.

Kääri taikina tuorekelmuun ja pane 15 minuutiksi jääkaappiin. 2. Kauli taikina kevyesti jauhoitetulla työtasolla ja vuoraa sillä irtopohjainen tai posliininen torttuvuoka (halkaisija 23 cm). Peitä leivinpaperilla ja pane päälle painoksi kuivattuja herneitä . Paista taikinapohjaa 190-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Ota herneet ja paperi pois ja paista vielä 10 minuuttia. 3. Täyte: Vaahdota voi ja sokeri kulhossa ja vatkaa vähitellen sekaan munat ja kaakaojauhe, sulatettu suklaa ja kevytkerma.

Laita täyte pohjan päälle ja paista 45 min 160C uunissa.

Anna piirakan jäähtyä täysyin ja siirrä sitten tarjoiluastialle.

Peitä kermavaahdolla ja koristele suklaalastuilla.

Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 187 grammaa

Kaide68
AineksetMääräEnergiaPHRK
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala126g402kcal18.8g74.1g3.3g12.6g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton17g54kcal3.9g1.8g3.5g0g
Voi vähäsuolainen 84g608kcal1g0.3g68.1g0g
Sokeri 13g54kcal0g13.4g0g0g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Voi vähäsuolainen 98g709kcal1.2g0.4g79.4g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g195g684kcal3.3g173.9g0g0g
Kananmuna, omega, kuoreton 123g170kcal15.4g0.4g12g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton34g107kcal7.7g3.5g7g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark84g444kcal6.6g26.8g35.2g0g
Milbona kevytkerma (Suomi), annos 50g168g201kcal4.7g7.5g16.7g0.2g
Kuohukerma,valio,2dl237g807kcal4.7g7.1g83g0g
Tumma suklaa, Fazer Thin Dark22g118kcal1.8g7.1g9.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g8715kcal138.2g632.6g635.2g25.6g
Valittu annoskoko1250g4358kcal69.1g316.3g317.6g12.8g
Annoskoko puolitettuna625g2179kcal34.6g158.2g158.8g6.4g
Arvot/100g100g349kcal5.5g25.3g25.4g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=397045