Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g175g36kcal1.1g6.7g0.5g2.5g
Sipuli (kuorittu)52g14kcal0.7g2.5g0.1g0.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g103g29kcal0.6g6.1g0.2g2.6g
Lehtiselleri 103g13kcal1.2g1.1g0.2g1g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g13g12kcal0.4g0.5g0.9g0.1g
Hauki 103g87kcal18.8g0g1.1g0g
Katkarapu 103g71kcal14.9g0g1.1g0g
Vesi516g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)16g33kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl52g175kcal1g1.5g18g0g
Pekoni rasvainen 16g58kcal1.9g0g5.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1053kcal81.2g36.8g55.6g14.2g
Valittu annoskoko1250g527kcal40.6g18.4g27.8g7.1g
Annoskoko puolitettuna625g263kcal20.3g9.2g13.9g3.6g
Arvot/100g100g42kcal3.2g1.5g2.2g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=407000