Lihakeitto, hirvipaistista

Kymmenelle ruokailijalle
Paista hirvipaisti (n. 700-800 g) uunissa kypsäksi 175 asteessa, paistopussissa, suolaa pinnassa, pippuria ja sipulia samassa pussissa.

Paloittele paisti jäähtyneenä.

Keitä 2 l vettä.

Lisää kasvisliemikuutio, kymmenisen mustapippuria, kaksi pientä sipulia kuorittuna (yht.

n. 70 g), paloiteltu liha (n. 500 g), perunat (n. 900 g) ja porkkanat (n. 200 g) ja 2 laakerinlehteä.

Keitä, kunnes peruna- ja porkkanapalat ovat kypsiä.

Lisää suolaa tarvittaessa.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 368 grammaa

Mannas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hirvenliha, paisti, 100g170g190kcal35.8g0g5.1g0g
Peruna (vanha, kuorittu)306g251kcal5.5g53.8g0.3g3.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g68g19kcal0.4g4g0.1g1.7g
Vesi679g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri, annos 1g0.3g0.8kcal0g0.1g0g0g
Sipuli (kuorittu)24g6.4kcal0.3g1.1g0g0.4g
Kasvisliemikuutio (ES) 1 klp=11g3.7g11kcal0.6g0.1g0.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g955kcal85.2g118.2g12.8g10.4g
Valittu annoskoko1250g478kcal42.6g59.1g6.4g5.2g
Annoskoko puolitettuna625g239kcal21.3g29.6g3.2g2.6g
Arvot/100g100g38kcal3.4g4.7g0.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=40934