Gluteeniton tiikerikakku

Voitele ja jauhota vuoka.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään (paitsi ei kaakaojauhetta).

Lisää taikinaan kuivat aineet, voi ja jogurtti.

Ota taikinasta kulhoon noin kolmasosa ja sekoita siihen kaakaojauhe.

Kaada vuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta, lisää päälle tumma taikina ja loput vaaleasta taikinasta.

Pistele haarukalla taikinaa muutaman kerran, jotta taikinakerrokset menevät sekaisin.

Paista 175 C alatasolla noin 40-45 minuuttia.

Tarkista kypsyys esim.

hammastikulla.

Jos tikku tulee ulos kuivana, kakku on valmis.

Lähde: Arla ingman

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Nalanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 161g1142kcal1.2g0.6g128.6g0g
Sokeri 228g924kcal0g227.5g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu292g367kcal32.1g0.9g26.2g0g
Leivinjauhe 11g19kcal0.6g4.1g0g0.1g
Gluteeniton jauhoseos (sunnuntai), 1dl=60g429g1500kcal15g347.2g4.3g12.9g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g11g43kcal0g10.6g0g0g
Jogurtti, turkkilainen/kreikkalainen, rasvaa 10 % 107g132kcal4.3g4.6g10.8g0g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 13g48kcal2.4g1.4g2.8g3.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g8349kcal111.2g1193.8g345.4g33.8g
Valittu annoskoko1250g4175kcal55.6g596.9g172.7g16.9g
Annoskoko puolitettuna625g2087kcal27.8g298.5g86.4g8.5g
Arvot/100g100g334kcal4.4g47.8g13.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=420822