Timon lohikeitto

Kuori ja hienonna sipuli.

Halkaise purjo, huuhtele hyvin ja leikkaa viipaleiksi.

Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

Sulata kattilan pohjalla voi ja lisää joukkoon juurekset, sipuli ja purjo.

Kääntele juureksia muutama minuutti.

Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita.

Kaada joukkoon kiehuva vesi ja kalaliemikuutiot sekä maustepippurit (8 kpl).

Keitä juureksia, kunnes ne ovat lähes kypsiä.

Poista lohifileestä nahka ja ruodot..

Leikkaa kala reiluiksi kuutioiksi.

Lisää kattilaan kuohukerma ja paloiteltu lohi.

Anna kiehua, kunnes kala on kypsä (n. 5 min) . Lisää päälle hienonnettua tilliä.

Tarjoa ruisleivän kera.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Peetee1
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi572g0kcal0g0g0g0g
Sipuli 32g10kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Porkkana, keskikokoinen 65g103g29kcal0.6g6.1g0.2g2.6g
Peruna, vanha, kuorittu 114g87kcal2.2g17.7g0.2g1.1g
Kevätsipuli 100g (Kotimainen), annos 100g57g15kcal0.7g2.7g0.1g1g
Lohifilee 229g447kcal42.8g0g30.9g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 114g378kcal2.3g3.4g40g0g
Kalaliemikuutio 13g38kcal1.3g4.3g1.8g0.1g
Voi 16g116kcal0.2g0.1g13g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2240kcal101g71.6g172.6g10.6g
Valittu annoskoko1250g1120kcal50.5g35.8g86.3g5.3g
Annoskoko puolitettuna625g560kcal25.3g17.9g43.2g2.7g
Arvot/100g100g90kcal4g2.9g6.9g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=423811