Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)110g419kcal0.6g7.2g44.2g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g22g14kcal0.8g0g5.5g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 199g668kcal0g146.1g0g0g
Raparperi 331g112kcal2.3g18.2g0.3g4.6g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 22g74kcal0g18g0g0.3g
Valkuainen (100g)331g139kcal32.5g5g0.3g0g
Sokeri 235g952kcal0g234.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4755kcal72.4g857.6g100.6g9.8g
Valittu annoskoko1250g2378kcal36.2g428.8g50.3g4.9g
Annoskoko puolitettuna625g1189kcal18.1g214.4g25.2g2.5g
Arvot/100g100g190kcal2.9g34.3g4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=426311