Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g88g641kcal0.9g0.9g70.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 114g391kcal11.6g79.9g1.4g4g
Sokeri 11g43kcal0g10.5g0g0g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g18g11kcal0.6g0g4.4g0g
Vesi26g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g176g597kcal3.5g5.3g61.4g0g
Kananmuna kuoreton 48g69kcal6g0.1g4.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 18g60kcal1.8g12.3g0.2g0.6g
Sokeri 32g128kcal0g31.6g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka4.4g18kcal0g4.3g0g0g
Raparperi 601g202kcal4.1g33.1g0.6g8.4g
Sokeri 75g303kcal0g74.5g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 18g62kcal0g15g0g0.3g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g22g128kcal4.8g2.1g11.1g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5303kcal66.6g539.2g308.4g31.2g
Valittu annoskoko1250g2652kcal33.3g269.6g154.2g15.6g
Annoskoko puolitettuna625g1326kcal16.7g134.8g77.1g7.8g
Arvot/100g100g212kcal2.7g21.6g12.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=427431