Raparperikakku Sikke Sumari

Laita sokeri ja vesi kuumenemaan, kunnes sokeri alkaa ottamaan hiukan väriä ja lisää sitten raparperinpalat joukkoon.

Sekoita varovasti puulusikalla kunnes raparperi on "antautunut" ja lisää sitruunamehu.

Raparperia ei tarvitse kuoria jos se leikataan pieniksi paloiksi ja se on juuri nostettu puutarhasta, pesu riittää ja se, että katkaisee päät huolellisesti.

Tee taikinan aineksista taikina joko tehosekoittimessa tai käsin.

Sekoita voi ja sokeri ja kananmunat tehosekoittimessa.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mantelirouhe omassa kulhossaan ja lisää tehosekoittimeen.

Mausta kardemummalla.

Suojaa vuoka leivinpaperilla ja painele puolet taikinasta vuoan pohjalle.

Lisää taikinan päälle raparperikompotti (varo ettet lisää liikaa nestettä) ja kompotin päälle loput taikinasta.

Paista uunissa 180 asteessa noin 45 minuuttia kakun korkeudesta riippuen.

Tarjoa kermavaahdon kera.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 137 grammaa

Venalai
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g137g823kcal28.8g9.1g74.1g0g
Sokeri 137g557kcal0g137.1g0g0g
Voisarvi croissant 137g498kcal10.9g54.4g25.6g3g
Kananmuna kuoreton 42g60kcal5.2g0.1g4.3g0g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 15g43kcal2.4g0g3.8g0g
Vehnäjauho puolikarkea 137g471kcal14g96g1.6g4.8g
Leivinjauhe 7.6g13kcal0.4g2.9g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g3.8g12kcal0.4g2.3g0.3g1.1g
Raparperi 457g154kcal3.2g25.2g0.5g6.4g
Sokeri 50g201kcal0g49.5g0g0g
Fariinisokeri80g325kcal0g80g0g0g
Vesi23g0kcal0g0g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton23g4.8kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6324kcal130.8g914g220.4g30.6g
Valittu annoskoko1250g3162kcal65.4g457g110.2g15.3g
Annoskoko puolitettuna625g1581kcal32.7g228.5g55.1g7.7g
Arvot/100g100g253kcal5.2g36.6g8.8g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=428759