Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 118g854kcal1.4g0.5g95.7g0g
Vehnäjauho, sunnuntai245g857kcal29.4g173.8g5.1g7.3g
Sokeri 120g487kcal0g119.9g0g0g
Leivinjauhe 4.7g8.3kcal0.2g1.8g0g0g
Ruokasooda 4.7g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.7g19kcal0g4.7g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 94g28kcal2.7g3.4g0.1g0g
Kananmuna kuoreton 26g37kcal3.2g0.1g2.7g0g
Raparperi 283g95kcal1.9g15.5g0.3g4g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 94g125kcal2.5g3g11.3g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g118g71kcal11.8g5.1g0.4g0g
Sokeri 80g325kcal0g80g0g0g
Kananmuna kuoreton 52g74kcal6.5g0.2g5.3g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g7.1g28kcal0g7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6015kcal119.2g830g241.8g22.6g
Valittu annoskoko1250g3008kcal59.6g415g120.9g11.3g
Annoskoko puolitettuna625g1504kcal29.8g207.5g60.5g5.7g
Arvot/100g100g241kcal4.8g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574