Hapankaali-chorizokeitto

Pilko sipulit, porkkanat ja valkokaali mahdollisimman pieneksi.

Kuullota niitä halutessasi kattilassa.

Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemi, hapankaali, vesi ja sokeri.

(Sokeri pyöristää tomaatin metallista makua.

Keitä keitto lähes kypsäksi ja lisää chorizomakkarat.

Mausta halutessasi esimerkiksi chilillä ja suolalla.

Jos valitset yrttisen tomaattimurskan ja valkosipulisen hapankaalin, keiton mausteet ovat kohdallaan ilman lisämausteita.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali (Rasilainen)249g45kcal4.5g4.5g0.7g5g
Keräkaali, 100g62g15kcal0.7g2.1g0.1g1.3g
Sipuli (kuorittu)31g8.4kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g17g21kcal0.4g1g1.6g0.3g
Tomaattimurska valkosip. (rainbow)249g100kcal2.7g17.9g1.2g3.5g
Vesi436g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g100g28kcal0.6g5.9g0.2g2.5g
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g6.2g46kcal0g0g5.1g0g
Sokeri 6.2g25kcal0g6.2g0g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 37g85kcal6g0.2g6.7g0g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g56g197kcal11.2g0.3g16.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1139kcal53g79.2g65g26.2g
Valittu annoskoko1250g570kcal26.5g39.6g32.5g13.1g
Annoskoko puolitettuna625g285kcal13.3g19.8g16.3g6.6g
Arvot/100g100g46kcal2.1g3.2g2.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430345