Mustikka-rahkapiirakka

Pohjaan:
8dl vehnäj.

5dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2tl leivinj.

2tl soodaa

250 voita sulatettuna

2dl piimää
2 munaa

5prk mustikkapilttiä

Rahkaseos:
500g rahkaa
2dl sokeria
2tl vanilliinisokeria
2 munaa
20-30ml sitruunamehua

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi.
Ota puolet annoksesta pinnalle muruiksi ripoteltavaksi.

Toiseen puoleen lisää piimä ja munat, tämä on pohjataikina.

Levitä taikina pellille.

Levitä mustikkasoseet taikinan päälle.

Sekoita rahkaan munat, sitruunamehu ja vanilliinisokeri.

Kaada rahkaseos päälle.

Ripottele murutaikina tasaisesti pinnalle.

Paista 200* ½tuntia.

Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Säilytä kylmässä.

Säilyy hyvänä yli viikonkin, parhaimmillaan yleensä siinä vaiheessa kun loppuu.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 99 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 219g751kcal22.3g153.1g2.6g7.7g
Sokeri 250g1016kcal0g250.1g0g0g
Leivinjauhe 4.2g7.4kcal0.2g1.6g0g0g
Ruokasooda 4.2g0kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka6.7g27kcal0g6.7g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g105g768kcal1.1g1.1g84.1g0g
Piimä, rasvaton, maitokolmio, annos 150g84g26kcal2.9g3.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 93g132kcal11.6g0.3g9.5g0g
Rahka, rasvaton, maustamaton (Rainbow), annos 250g210g147kcal25.2g8.4g1.1g0g
Mustikkaa soseena (Piltti) 125g263g116kcal0.8g26.3g1.3g4.2g
Sitruunamehu, laimentamaton11g2.2kcal0g0.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5984kcal128.2g903g197.2g23.8g
Valittu annoskoko1250g2992kcal64.1g451.5g98.6g11.9g
Annoskoko puolitettuna625g1496kcal32.1g225.8g49.3g6g
Arvot/100g100g239kcal5.1g36.1g7.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430615