Kesäkurpitsakakku

-Vatkaa kananmunat (3kpl) ja sokeri (3dl) vaahdoksi.

Raasta kesäkurpitsa ja valuta.

Lisää kesäkurpitsa joukkoon öljy (2dl).

-Sekoita vehnäjauhot (6dl), leivinjauhe (2tl), ruokasooda (2tl), pähkinärouhe (2dl), kaneli (3tl), vaniljasokeri (2tl) ja rusinat (1dl) keskenään.

-Lisää lopuksi kaikki varovasti sekoitellen yhteen.

-Kaada taikina pitkänomaisia vuokiin (2kpl) tai isoon pyöreään vuokaan.

-Paista 175 asteessa reilu tunti.

Jos kakun pintaa uhkaa tummia liikaa laske uunin lämpö 160 asteeseen loppuvaiheessa.

-Kakku sopii hyvin pakastettavaksi.

-Säilyy hyvin myös ilman pakastustakin

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 130 grammaa

Pakkasukko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 132g188kcal16.5g0.4g13.5g0g
Sokeri 204g827kcal0g203.6g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 280g51kcal1.6g7g1.1g2g
Rypsiöljy 144g1272kcal0g0g143.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 312g1070kcal31.8g218.2g3.7g10.9g
Leivinjauhe 8g14kcal0.4g3g0g0g
Ruokasooda 8g0kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl104g665kcal14.5g3.5g65.5g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g4.8g18kcal0.2g3.8g0.2g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g6.4g26kcal0g6.3g0g0g
Rusina 48g140kcal1.3g28.8g0.2g4.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g8540kcal132.6g949.2g456.2g35.2g
Valittu annoskoko1250g4270kcal66.3g474.6g228.1g17.6g
Annoskoko puolitettuna625g2135kcal33.2g237.3g114.1g8.8g
Arvot/100g100g342kcal5.3g38g18.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=431980