Juustokakkujäätelö Tilli

Keksit pohjalle tai/ja murusiksi massan sekaan.

2,5 dl Flora Vanilla
0,5 dl vispikermaa
200 g Mascarpone
2 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa (ehkä hiukan vajaa)
3 valkuaista
8 digestive-keksiä

Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, vaniljasokeri, suola ja sokeri.

Vispaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi.

Vispaa kolmannessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.

Sekoita kermavaahto ja Mascapone-juttu.

Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto – älä missään nimessä tee sitä sähkövatkaimella vaan hellästi puukauhalla tai lusikalla.

Sekoita kuitenkin niin, että valkuaisvaahto on sekoittunut tasaisesti.

Laita seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle piparkakunmurut.

Ripottele vielä ohut kerros kanelia päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita pakkaseen.

Ota juustokakkujäätelö pois pakkasesta noin 20 minuuttia ennen jälkiruuan syömistä.

Ohjeessa käytetyt ainekset voi vaihtaa, esim mascarpone tuorejuustoon ja kerma kokonaan vispikermaa.

Namnam.

Omnom.

Reseptistä tulee n. 13 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Tillips
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi120g539kcal7.8g71.9g25.2g3.7g
Mascarpone (250g)240g1251kcal10.8g10.8g129.4g0g
Flora Vanilla 12%300g569kcal13.5g47.9g36g0g
Sokeri 255g1034kcal0g254.4g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g72g46kcal2.5g0.1g18g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g3g12kcal0g3g0g0g
Suolapähkinä 3.6g21kcal0.9g0.4g1.8g0.3g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 108g46kcal10.6g0.4g0.1g0g
Vispikerma Flora 20%60g132kcal1.8g3g12g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g90g503kcal7.6g49.4g30.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g8306kcal111g882.6g506.2g8g
Valittu annoskoko1250g4153kcal55.5g441.3g253.1g4g
Annoskoko puolitettuna625g2077kcal27.8g220.7g126.6g2g
Arvot/100g100g332kcal4.4g35.3g20.2g0.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432313