Kesäkurpitsalasagne

Siirry sivulle!

Pätkäise keskeltä poikki isommat kesäkurpitsat ja käytä pienemmät kokonaisina.

Leikkaa ne pituussuunnassa ½ sentin viipaleiksi.

Levitä leivinpaperin päälle työpöydälle ja ripottele päälle suolaa.

Anna hikoilla 15 minuuttia ja pyyhi neste pois paperilla.

Paahda jauheliha kahdessa erässä paistinpannulla, kuullota hieman sipulimurskiakin.

Yhdistä jauhelihan joukkoon sipulit, tomaattimurska ja puré.

Lisää mausteita maistellen makusi mukaan.

Seos saa olla aika "maistuvaa" ja mausteista.

Nostele voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaa, jauhelihaseosta ja mozzarellaviipaleita.

Päällimmäiseksi kesäkurpitsaa.

Sirottele päälle juustoraaste ja kypsennä lasagnea 200 asteessa n. 40 min.

(Laitoin myös porkkanaraastetta jauhelihaseoksen joukkoon sekä kirsikkatomaatin puolikkaita lasagnen päälle)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 234 grammaa

Gilr
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa, tuore374g64kcal2.2g9.4g1.5g2.6g
Kevyt jauheliha (Reilu), annos 400g214g353kcal42.8g0g21.4g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g80g23kcal0.5g4.8g0.2g2g
Sipuli (kuorittu)80g22kcal1g3.9g0.2g1.4g
Basilika, tuore 5.3g1.5kcal0.2g0.1g0g0.1g
Tomaattimurska 214g63kcal1.2g11.3g0.4g4.1g
Tomaattisose tomaattipyree 24g18kcal1.1g3.1g0g0.2g
Ketsuppi, Heinz11g11kcal0.1g2.6g0g0.1g
Valkosipuli 6.4g7kcal0.5g1g0g0.1g
Mozzarella Granarolo, 1 pkt=125g134g328kcal24.1g0.8g25.4g0g
Mozzarella juustoraaste, valio54g155kcal13.9g0g11.2g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen54g11kcal0.3g2g0.2g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2110kcal175.8g78g121g22.6g
Valittu annoskoko1250g1055kcal87.9g39g60.5g11.3g
Annoskoko puolitettuna625g528kcal44g19.5g30.3g5.7g
Arvot/100g100g84kcal7g3.1g4.8g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=434171