TC Shakshuka

1) Kuori ja silppua valmiiksi kaikki kuorimista ja silppuamista vaativat raaka-aineet.

2) Kuullota sipuleita kookosöljyssä ja lisää hetken päästä pannulle mukaan chilit ja paprikat sekä mausteet; jeera eli juustokumina, kaneli sekä paprikajauhe.

Pyörittele kunnes sipulit ja paprikat ovat pehmenneet (hieman).

3) Lisää mukaan jauheliha, tomaattipyre, rouhittu mustapippuri sekä suola.

Ruskista jauheliha sipuli-paprika-mausteseoksessa.

4) Lisää kypsennetyn jauhelihan joukkoon valutetut (ja käsin murskatut?) tomaatit (+ mahd.

säilötty sitruuna).

Säilytä tomaattien liemi ja lisää sitä tarvittaessa notkistamaan pannua.

5) Tarkista maku! Lisää tarvittaessa mausteita.

Tee se tässä vaiheessa.

Ennen seuraavaa ;)
6) Riko pannun päälle kananmunat (säästä keltuainen kokonaisena!) ja laita päälle kasarin kansi, jotta munat kypsyvät.

7) Odota kunnes valkuainen on muuttunut valkoiseksi ja viimeistele pannu esim.

oliiviöljyllä, fetajuustolla ja silputulla persiljalla
8) Nauti ja lämmitä lisää seuraavana päivänä!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 369 grammaa

Chritoni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)127g34kcal1.7g6.1g0.3g2.2g
Valkosipuli 25g28kcal2g4.1g0.2g0.5g
Paprika, punainen339g87kcal3.1g15.6g1.4g6.8g
Chili, vihreä, tuore 25g12kcal0.5g2g0.1g0.4g
Tomaattipyree (Rainbow), annos 70g25g19kcal1.1g3.3g0.1g0g
Paprikajauhe 4.2g14kcal0.6g0.8g0.6g1.6g
Juustokumina jeera (), annos 6g4.2g15kcal0.8g1.9g0.9g0.4g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g4.2g15kcal0.1g3.4g0.1g0g
Paistijauheliha, Rasvaa 7% vähärasvainen339g471kcal64.4g0g23.7g0g
Kirsikkatomaatti, säilyke (Mutti), annos 400g339g122kcal6.1g21.7g1g0g
Rypsiöljy 17g150kcal0g0g16.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1933kcal160.8g117.8g90.6g23.8g
Valittu annoskoko1250g966kcal80.4g58.9g45.3g11.9g
Annoskoko puolitettuna625g483kcal40.2g29.5g22.7g6g
Arvot/100g100g77kcal6.4g4.7g3.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=434532