Lehtikaalia ja broileria

Ainekset:

8 isoa lehteä lehtikaalia
loraus oliiviöljyä
suolaa
1 dl kuorellisia manteleita
2 rkl seesaminsiemeniä
Kastike:
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl sitruunamehua
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
2 tl hunajaa
meriruolaa
mustapippuria

Lisäksi:

400 g broilerinfileetä
suolaa ja pippuria tai haluamiasi mausteita

Valmistusohjeet:
Paahda puolet lehtikaalista ja käytä puolet raakana.

Irrota lehtiruoti ja siivuta lehdet ohuiksi suikaleiksi.

Laita puolet lehtikaalista sekoitusastiaan.

Lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla.

Puristele ja pyörittele lehtiä astiassa, että öljy tarttuu lehtiin.

Levitä lehdet pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat rapeita.

Yhdistä raakoihin lehtiin.

Paahda kuorellisia manteleita ja seesaminsiemeniä hetki
pannulla.

Lisää ne kaalisalaatin joukkoon.

Sekoita kastikkeen aineet ja kaada joukkoon.

Suolaa ja pippuroi broilerinfileet ja paista kypsiksi.

Tarjoile.

Valmistusaika: 40 min
Kalorit: 380 kcal / annos

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 223 grammaa

Herkku71
AineksetMääräEnergiaPHRK
Lehtikaali 337g134kcal11.6g13.7g2g6.7g
Oliiviöljy (neitsyt) (Borges )17g151kcal0g0g16.7g0g
Manteli (Pirkka), annos 1g140g843kcal29.5g9.3g75.8g0g
Seesaminsiemen kuorineen gogreen, 100 g42g241kcal7.5g2.9g20.9g5g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g63g569kcal0g0g63.2g0g
Sitruunamehu, laimentamaton63g13kcal0.2g1g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g5.6g5.8kcal0.4g0.9g0g0.1g
Hunaja 20g65kcal0.1g15.9g0g0g
Broilerifilee, hunajamarinadi, raaka 562g947kcal110.2g6.7g53.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5939kcal319g100.8g464g23.8g
Valittu annoskoko1250g2970kcal159.5g50.4g232g11.9g
Annoskoko puolitettuna625g1485kcal79.8g25.2g116g6g
Arvot/100g100g238kcal12.8g4g18.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=435824