Avokadopasta Safkaa-kirjasta

1 valkosipulinkynsi
½ chili (siemenet poistettu)
1limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
½ dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
40 g raastettua pecorinoa
30 g raastettua parmesaania
400 g spaghettia

Tee kastike suoraan tarjoilukulhoon.

Pilko valkosipuli ja chili kulhoon.

Purista limetin mehu mukaan.

Halkaise avokadot ja poista niistä kivet.

Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon.

Hienonna yrtit ja raasta juustot.

Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Sekoita lusikalla.

Maista! Seoksessa pitää olla tarpeeksi suolaa, muuten se on mauton.

Keitä spaghetti al dente hyvin suolatussa vedessä ja ota talteen vajaa desi keitinvettä.

Valuta pasta lävikössä.

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spaghetti kastikkeen joukkoon.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 206 grammaa

Handersson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Fettuccine munapasta (Rainbow), annos 100g606g2182kcal84.8g412.1g18.8g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g30g7.6kcal0.1g2.6g0g0.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g7.6g7.9kcal0.6g1.2g0g0.2g
Avokado, punnittu kuorineen ja kivineen 439g618kcal8.2g2.4g60.5g20.9g
OliiviÖljy ( kylmäpuristettu Golden Star )76g682kcal0g0g75.8g0g
Pecorino romano (Castelli), annos 50g46g181kcal10g0g15g0g
Parmesanjuusto (Fiorucci), annos 10g46g176kcal15g0g12.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g7709kcal237.4g836.6g366g42.4g
Valittu annoskoko1250g3854kcal118.7g418.3g183g21.2g
Annoskoko puolitettuna625g1927kcal59.4g209.2g91.5g10.6g
Arvot/100g100g308kcal9.5g33.5g14.6g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=437961