Lindströmin karpimmat pihvit

Mausteliemi punajuurelle:
0,25 dl vettä
loraus balsamicoa
loraus punaviinietikkaa
1 rkl karppisokeria
(0.5 tl sinapinsiemeniä)
ripaus valkopippuria ja ropaus suolaa

Kiehauta ja lisää raastettu punajuuri ja hauduta kypsäksi.

Keitä miedolla lämmöllä kasaan kunnes lientä on vain vähän jäljellä (muutama rkl ylimääräistä).

Anna jäähtyä kunnolla liemessään.

Lisää punajuuret ja mahdollinen loppuliemi taikinaan.

---
Ohjeen 70g keltuaista on 4 kpl

Suolakurkun sijaan voi laittaa kapriksia niinkuin alkuperäiseen ohjeeseen kuuluukin.

Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja veivaa hetken aikaa sitkon takia.

Paista pannulla voissa ja mausta lisää suolalla ja pippurilla maun ja tarpeen mukaan.

Annoksesta tulee 14 pihviä (isompia voi olla hankala käännellä).

Reseptistä tulee n. 14 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Juutis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, sika-nauta 674g1491kcal117.9g0g114.5g0g
Punajuuri 337g129kcal3.4g23.2g0.7g8.4g
Kananmunan keltuainen 34% kananmunan massasta 105g299kcal16.3g0.2g26.3g0g
Suolakurkku (Sauvo), annos 100g67g7.4kcal0.5g1.1g0.1g0g
Sipuli (kuorittu)67g18kcal0.9g3.2g0.1g1.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3891kcal278g55.4g283.4g19g
Valittu annoskoko1250g1946kcal139g27.7g141.7g9.5g
Annoskoko puolitettuna625g973kcal69.5g13.9g70.9g4.8g
Arvot/100g100g156kcal11.1g2.2g11.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438091