Vappu Pimiän ranskalainen suklaakakku

Sulata suklaa ja voi vesihauteessa tai mikrossa.

Vatkaa sokeri ja kananmunat vaahdoksi.

Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaa-voiseokseen muna-sokerivaahto.

Kääntele mukaan vielä varovasti vehnäjauhot.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun irtopohjavuokaan.

Paista uunin keskitasolla 220 asteessa noin 12-15 minuuttia (riippuen vuoan koosta).

Kakku saa jäädä keskeltä valuvan kosteaksi.

Koristele tomusokerilla.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Malluskaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Taloussuklaa, Fazer246g1265kcal9.6g137.6g73.7g13g
Voi 246g1782kcal2.9g1g199.8g0g
Sokeri 209g848kcal0g208.6g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu270g341kcal29.7g0.8g24.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 280g959kcal28.5g195.6g3.4g9.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g10390kcal141.4g1087.2g602.4g45.6g
Valittu annoskoko1250g5195kcal70.7g543.6g301.2g22.8g
Annoskoko puolitettuna625g2598kcal35.4g271.8g150.6g11.4g
Arvot/100g100g416kcal5.7g43.5g24.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=438834