Tuhti nakkikeitto

Mausteet: mustapippuri, 1 tl curry, 3 laakerinlehteä, 1 rkl paprikajauhetta, suola, 2 rkl persilja, vähän ketsuppia.

1. Pilko ja paista nakit ja sipuli öljyssä, johon lisäät osan mausteista lukuunottamatta laakerinlehteä ja persiljaa.

2. Pilko kuoritut perunat ja porkkanat ja laita kiehumaan veteen, ja kun ne ovat pehmenneet, lisää loput ainekset ja mausteet.

Lisää vettä, jos keitos tuntuu liian paksulta.

3. Anna pulputella miedolla lämmöllä noin 1 - 1,5 tuntia.

Lisää lopuksi kerma, mutta älä anna enää kiehua ja ripottele persiljaa keiton päälle.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 508 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 307g234kcal5.8g47.7g0.6g3.1g
Popsi kevyt 10 nakki (Hk)185g341kcal20.3g10.1g24g0.4g
Porkkana 92g30kcal0.6g5.1g0.2g2.4g
Keittojuures, Pirkka62g15kcal0.6g2.8g0.2g0g
Kasvisliemikuutio, Knorr5.5g16kcal0.4g0.5g1.3g0.1g
Sipuli (kuorittu)31g8.3kcal0.4g1.5g0.1g0.5g
Tomaattipyree,euroshopper22g17kcal0.7g4.1g0.2g0g
Flora ruoka kevyt & paksu77g46kcal0.8g3.5g3.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 461g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 8.6g76kcal0g0g8.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1568kcal59.2g150.6g76.6g13g
Valittu annoskoko1250g784kcal29.6g75.3g38.3g6.5g
Annoskoko puolitettuna625g392kcal14.8g37.7g19.2g3.3g
Arvot/100g100g63kcal2.4g6g3.1g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=440073