Oliivi-kaurasämpylät

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet ja vaivaa taikinaksi.

Lisää oliiviöljy ja vaivaa vielä tovi, että öljy imeytyy taikinaan.

Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Leivo sämpylöiksi.

Jos taikina meinaa tarttua leivottaessa, ota hieman sämpyläjauhoa käsiisi pyöritellessä.

Painele sämpylöiden pintaan esimerkiksi murskatuista auringonkukansiemenistä ja kaurahiutaleista sekoitettua mixiä.

Anna kohota noin 15 min. Suihkauta sumutinpullolla vettä sämpylöille (rapeus) ja paista uunin keskitasossa 200 asteessa n.13-15 min, uunin tehosta riippuen.

Kypsä sämpylä kumisee pohjasta sormella kopauttaessa.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Ennuni
AineksetMääräEnergiaPHRK
Myllärin luomu hurjan viljainen sämpyläjauho (Helsingin mylly oy), annos 100g475g1733kcal52.2g313.4g21.8g20.9g
Vesi, vesijohtovesi 438g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 18g14kcal2.4g0.2g0.1g1.3g
Oliivi, vihreä, Rainbow, kivetön88g614kcal1.9g3.9g14g0g
Oliiviöljy (ekstra-neitsytoliiviöljy) (Rainbow), annos 10g29g263kcal0g0g29.2g0g
Suola, annos 3g4.4g0kcal0g0g0g0g
Kauralese, Myllärin Luomu 1dl=50g146g373kcal26.6g67.9g11.3g23.7g
Psyllium ravintokuitu (Finax), annos 5g7.3g0.7kcal0.1g0g0g6.2g
Auringonkukansiemeniä, kuorittuja (Risetti), annos 500g44g250kcal10g8.5g21.7g2.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6494kcal186.4g787.8g196.2g109.4g
Valittu annoskoko1250g3247kcal93.2g393.9g98.1g54.7g
Annoskoko puolitettuna625g1623kcal46.6g197g49.1g27.4g
Arvot/100g100g260kcal7.5g31.5g7.8g4.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443214