Lapskoussi

1. Paloittele lihat tarvittaessa.

Keitä kypsiksi 3-5 h. Käy myös muut lihat kuin reseptissä mainitut.

2. Ota lihaliemi talteen.

Revi kypsät lihat pieniksi.

3. Keitä kasvikset kypsiksi lihaliemessä ja lisää tarvittaessa vettä.

Lisäsin keitinveteen 1 rkl suolaa.

4. Kaada ylimääräinen neste pois, mutta jätä hieman muusia varten.

Soseuta kasvikset esim.

muusinuijalla.

5. Lisää joukkoon lihat ja sekoita.

Lisää liha-kasvislientä tarvittaessa.

Rakenne olisi hyvä olla perunamuusimaista tai mistä itse tykkää.

6. Lisää halutessasi joukkoon voita.

7. Mausta tarvittaessa esim.

musta/valko-pippurilla, valkosipulijauheella, chilillä yms.

Syö sellaisenaan tai raejuuston, ruisleivän tai suolakurkkujen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 308 grammaa

Juswuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kuutioitu naudan keittoliha n.800g (Pirkka), annos 200g325g429kcal71.5g0g15g0g
Porsaan ulkofileepihvi, naturel, HK203g272kcal44.7g0g12.2g0g
Lanttu 203g59kcal2g9.3g0.6g3.7g
Porkkana 203g66kcal1.3g11.3g0.4g5.2g
Peruna, vanha, kuorittu 163g124kcal3.1g25.2g0.3g1.6g
Oivariini vähärasvaisempi (Valio), annos 5g24g134kcal0.2g0.2g14.6g0g
Milbona Maito rasvaton122g40kcal4g6g0g0g
Suola, annos 3g6.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2250kcal253.6g104g86.2g21g
Valittu annoskoko1250g1125kcal126.8g52g43.1g10.5g
Annoskoko puolitettuna625g562kcal63.4g26g21.6g5.3g
Arvot/100g100g90kcal10.1g4.2g3.4g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=443403