J14 tuorehernesosekeitto

Kuori peruna ja pieni todella pieniksi.

Laita vesi kattilaan ja kasviskuutio.

Lisää peruna palat ja keittele.

Lisää pakasteherneet ja keitä lissää.

kaada vesi kattilasta kannuun talteen ja soseuta perunat ja herneet.

lisää kerma ja keitinvettä niin , että siitä tulee itselle sopivan notkeaa keittoa.

Mausta suolalla ja limemehulla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 313 grammaa

Olliorava
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g300g180kcal4.5g39g0.3g2.7g
Herne, pakaste (rainbow)433g368kcal26g65g0g13.4g
Vesi, vesijohtovesi 333g0kcal0g0g0g0g
Kasvisliemikuutio (festivo) (Lidl), annos 10g6.7g13kcal0.3g1.7g0.7g0g
Ruokakerma, kolme sipulia (Valio), annos 250g167g183kcal5g5.3g16.7g0g
Limemehu, itse puristettu (-), annos 15g10g2.5kcal0g0.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1495kcal71.6g223.6g35.4g32.2g
Valittu annoskoko1250g747kcal35.8g111.8g17.7g16.1g
Annoskoko puolitettuna625g374kcal17.9g55.9g8.9g8.1g
Arvot/100g100g60kcal2.9g8.9g1.4g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=445637