Maailman paras tomaattikeitto

Tomaattikeitto tuoreista tomaateista (3-4 annosta)

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
reilu loraus extra virgin -oliiviöljyä
1 kg kypsiä tomaatteja
4-5 dl vettä
2 rkl kana- tai kasvisfondia
1/2 dl valkoviiniä
1 rkl sokeria
2 rkl tomaattipyreetä
1 – 2 tl kuivattua basilikaa
1/2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria

Kuori ja pilko sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Leikkaa tomaatit lohkoiksi.

Kuumenna kattilassa oliiviöljy ja lisää sipuli, valkosipuli ja porkkana.

Kuullota, kunnes sipuli kuultaa läpi.

Lisää tomaatit, vesi, fondi, valkoviini, sokeri, tomaattipyree ja basilika.

Kiehauta ja anna porista, kunnes tomaatit ja porkkanapalat ovat täysin pehmeitä.

Poista liedeltä ja soseuta sauvasekoittimella.

Kuumenna tarvittaessa uudelleen lähes kiehuvaksi, sekoita joukkoon kerma ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoile sellaisenaan tai tuoreen basilikan, krutonkien tai valkosipulileivän kera.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 553 grammaa

S0kerihiiri
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g754g153kcal4.5g28.6g2.3g10.6g
Valkoviini kuiva 38g26kcal0.1g0.2g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g53g15kcal0.3g3.1g0.1g1.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g8.3g8.6kcal0.7g1.4g0g0.2g
Oliiviöljy (kylmäpuristettu, extra virgin) (Pirkka), annos 20g7.5g66kcal0g0g7.5g0g
Vesi302g0kcal0g0g0g0g
Kasvisfondi, Touch Of Taste, tiiviste (annos 1,5 rkl)23g23kcal1.7g3.8g0.1g0.5g
Sokeri 9g37kcal0g9g0g0g
Tomaattipyre, consentraatti (Motti), annos 140g11g11kcal0.5g1.9g0g0g
Basilika, tuore 7.5g2kcal0.2g0.1g0.1g0.1g
Kuohukerma,valio,2dl38g128kcal0.8g1.1g13.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g938kcal17.6g98.4g46.6g25.4g
Valittu annoskoko1250g469kcal8.8g49.2g23.3g12.7g
Annoskoko puolitettuna625g235kcal4.4g24.6g11.7g6.4g
Arvot/100g100g38kcal0.7g3.9g1.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=448838