Herkkumakaronlaatikko a la Maire

Laita makaronit kiehumaan suolalla maustettuunveteen ja uuni lämpiämään 200C.

Paahda jauheliha silputunsipulinkera.

Ota iso kulho, jossa sekoitat tomaattimurskat, smetanat, murskatut valkosipulit, musta ja valkopippurirouheet lihaseoksen sekä puolet juustoraasteesta.

Suolaa2-3 tl.
Laita isoon vuokaan vuorotellen makaronia ja lihaseosta päälimmäiseksi
100g juustraastetta.

Uuniin noin tunniksi

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 304 grammaa

Singoalla
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha412g683kcal78.2g0g41.1g0g
Sipuli (kuorittu)26g6.9kcal0.3g1.2g0.1g0.4g
Makaroni, keitetty, suolaa 180g174kcal5.4g35.3g0.6g1.8g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska 412g121kcal2.3g21.8g0.8g7.8g
Smetana, rasvaa n. 40 % 103g401kcal2.2g2.3g43.2g0g
Valkosipuli 6.2g6.7kcal0.5g1g0g0.1g
Juustoraaste emmental punaleima103g401kcal29.8g0g30.9g0g
Mineraalisuola keskiarvo 7.7g0.1kcal0g0g0g0g
Oregano, kuivattu 1g3.1kcal0.1g0.2g0.1g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3594kcal237.6g123.6g233.6g21g
Valittu annoskoko1250g1797kcal118.8g61.8g116.8g10.5g
Annoskoko puolitettuna625g899kcal59.4g30.9g58.4g5.3g
Arvot/100g100g144kcal9.5g4.9g9.3g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=449429