Briossisämpylät

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Liota maitoon hiiva, hunaja ja suola.

Sekoita munat puuhaarukalla taikinaan.

Lisää jauhot vähitellen ja lopussa voi nokareina.

Vaivaa 12-15 min. Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin tunniksi.

Vaivaa ilmakuplat pois, kaulitse taikina 2 cm paksuksi suorakaiteeksi ja kääri rullalle, leikkaa 16 palaan.

Pyörittele sämpylöiksi.

Kohota pellillä liinan alla tunti.

Voitele keltuaisella ja paista 200c 12-15 min.

(Ohjeessa käskettiin käyttää voita, mutta kokeilin itse margariiniin.)

Lähde: Olivialehti verkkosivut

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 87 grammaa

Cherrymom
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevytmaito, laktoositon maitojuoma, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1ug 181g70kcal6g5.1g2.7g0g
Hiiva 45g34kcal5.9g0.5g0.2g3.1g
Hunaja 36g119kcal0.2g29.2g0g0g
Suola, annos 3g4.5g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 199g283kcal24.8g0.6g20.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 352g1208kcal35.9g246.4g4.2g12.3g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala235g751kcal35.2g138.4g6.1g23.5g
Margariini 60%, keskiarvo 181g961kcal0.6g0.6g108.3g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g18g12kcal0.6g0g4.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6875kcal218.4g841.6g292.8g77.8g
Valittu annoskoko1250g3438kcal109.2g420.8g146.4g38.9g
Annoskoko puolitettuna625g1719kcal54.6g210.4g73.2g19.5g
Arvot/100g100g275kcal8.7g33.7g11.7g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=457116