Astan kurkkukeitto (Fineli)

1 rkl oliiviöljyä
3 suurta sipulia
2 kurkkua kuorittuna
n. 1 l kasvislientä
4-5 tomaattia
3 kpl suolakurkkuja (valkosipuli suolakurkut esim Myrttinen)
n. 2 dl kermaa tai jotain sen kaltaista
tilliä, maustepippuria, laakerinlehti, basilikaa,

1) sipulit ja kurkut kuutioidaan ja pehmennetään vesi-öljy seoksessa
2) kun sipulit ja kurkut on pehmeitä, lisätään kasvisliemi (-edellä käytetty vesi)
3) tomaatit kaltataan, eli laitetaan kiehuvaan veteen hetkeksi seisomaan (ei siis keitetä) ja sitten kylmään-- tämän jälkeen tomaatit voi kuoria.

Kuutioi kuoritut tomaatit ja lisää keittoon.

4) lisää kuutioidut suolakurkut, mausteet ja kermaa lopuksi.

Keitetään yhteensä noin tunti.

Itse laitan aika paljon mausteita varsinkin tilliä.

Kannattaa maistella , koska suolakurkut on toki suolaisia.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 439 grammaa

Nananas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti 253g58kcal1.4g8.7g0.8g3.5g
Kasvisliemikuutio 5.7g17kcal0.5g0.8g1.3g0.1g
Kurkku 362g40kcal2g5.1g0.4g2.5g
Oliiviöljy 8.5g76kcal0g0g8.5g0g
Etikkakurkku 148g29kcal1g4.9g0.1g1.6g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 94g261kcal1.9g2.8g26.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 379g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g960kcal13.6g44.6g74.8g15.4g
Valittu annoskoko1250g480kcal6.8g22.3g37.4g7.7g
Annoskoko puolitettuna625g240kcal3.4g11.2g18.7g3.9g
Arvot/100g100g38kcal0.5g1.8g3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=45993