Pyrytuulian VappuRahkapiirakka

5 dl rasvatonta maitoa
2 pussia kuivahiivaa
2 tl ruususuolaa
1,5 dl intiaanisokeria
1,5 rkl kardemummaa
6 dl vehnäjauhoja
6 dl täysjyvävehnäjauhoja
150 g voita

Maito lämmitetään + 42 C ja siihen lisätään sokeri, suola ja kardemumma.

Kuivahiiva sekoitetaan 7dl jauhoja ja lisätään maitoon ja vatkataan kunnes saa sitkoa.

Loput jauhot lisätään vähitellen ja viimeiseksi voi.

Täyte:
500 g maitorahkaa
2 dl rasvatonta maitoa
2 munaa
1,5 dl intiaanisokeria
2 tl vanilliinisokeria tai vaniljauutetta
2 sitruunan mehu ja kuori
3 dl rusinoita

Reseptistä tulee n. 50 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Pyrytuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen193g64kcal6.4g9.5g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g8.5g0kcal0g0g0g0g
Intiaanisokeri (Bolivia), annos 10g116g406kcal2g103.1g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g8.7g27kcal1g5.2g0.6g2.4g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g116g359kcal19.7g62.6g3.4g15.1g
Vehnäjauho, sunnuntai151g527kcal18.1g106.9g3.2g4.5g
Täysjyvävehnäjauho (Sunnuntai), annos 50g232g718kcal39.4g125.1g6.7g30.1g
Voi, normaalisuolainen (Valio)58g417kcal0.5g0.5g46.3g0g
Maitorahka, pehmeä rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g193g116kcal19.3g8.3g0.6g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen77g26kcal2.5g3.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu53g66kcal5.8g0.2g4.7g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka3.9g15kcal0g3.8g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.3g0.5kcal0g0g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl39g223kcal8.1g2g19.5g4.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5930kcal245.6g862g170g113.2g
Valittu annoskoko1250g2965kcal122.8g431g85g56.6g
Annoskoko puolitettuna625g1482kcal61.4g215.5g42.5g28.3g
Arvot/100g100g237kcal9.8g34.5g6.8g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=460183