Linssisosekeitto

2dl vihreitä linssejä
200g kuorittua ja pilkottua lanttua
200g kuorittua ja pilkottua porkkanaa
1/2 pkt koskenlaskija voimakas sulatejuustoa
100g tomaattimurskaa (ei välttämätön)

Liota halutessassi linssejä noin tunnin ennen keittämistä.

Huuhtele linssit hyvin.

Laita vettä kiehumaan ja lisää linssit, lanttu ja porkkana.

Keitä noin 30 min. Siivilöi keitinvesi pois (voit halutessasi ottaa sitä talteen jotta voit jatkaa sosetta sillä) .Lisää tomaattimurska ja soseuta keitto.

Lisää koskenlaskijaa paloina ja anna juuston sulaa.

Lisää sopiva määrä vettä tai keitinlientä jotta saat keitosta haluamasti paksuisen.

Raejuusto sopii hyvin kuuman keiton joukkoon.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Muori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi496g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska, Polpa di Pomodoro (Campo largo (lidl)), annos 400g99g20kcal1.3g3g0.2g0g
Sulatejuusto (Koskenlaskija) voimakas99g278kcal18.8g0g21.8g0g
Porkkana 208g68kcal1.3g11.6g0.4g5.3g
Linssi, vihreä, go green119g402kcal34.5g67.9g1.2g36.3g
Lanttu 228g66kcal2.3g10.5g0.7g4.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1668kcal116.4g186g48.6g91.4g
Valittu annoskoko1250g834kcal58.2g93g24.3g45.7g
Annoskoko puolitettuna625g417kcal29.1g46.5g12.2g22.9g
Arvot/100g100g67kcal4.7g7.4g1.9g3.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=55009