Linssit, intialainen

Huuhtele ja liota linssejä hetki.

Keitä vesi kiehuvaksi, lisää suola ja kurkuma.

Laita linssit kiehumaan.

Pilko sipuli, valkosipuli ja tuore inkivääri (tai ota inkivääripurkki jääkaapista).

Lorauta öljyä pannulle, pehmentele ainekset.

Lisää sipuliseos linssikattilaan ja heitä perään tomaattimurska (tai tuoreet pilkotut tomaatit).

Lisää mausteita: garam masalaa n.3 tl, chilijauhetta 1 tl (maun mukaan).

Keitä n.30 min. tai kunnes kypsä.

Riisin kera tai käyhän se lisukkeeksikin.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Zeniitti
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi, vihreä, go green480g1623kcal139.3g273.7g4.8g146.5g
Vesi1.3g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g7.2g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)120g32kcal1.6g5.8g0.2g2g
Valkosipuliperuna 14g17kcal0.4g1.9g0.8g0.1g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl29g259kcal0g0g28.8g0g
Tomaattimurska (Euro shopper)576g173kcal5.8g23.1g2.3g1.2g
Inkivääritahna (Pirkka Aasia, 100g)22g15kcal0.1g2g0.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4240kcal294.4g613g75.4g299.6g
Valittu annoskoko1250g2120kcal147.2g306.5g37.7g149.8g
Annoskoko puolitettuna625g1060kcal73.6g153.3g18.9g74.9g
Arvot/100g100g170kcal11.8g24.5g3g12g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=57466