Sallayn kasvispata

Hyvää tulee kun hauduttaa hitaasti ja pienellä lämmöllä.

Eli pistä teflon- tai valurautapataan (öljy ja kasvikset kärtsäävät teräskattilassa pohjaan) öljyä lämpenemään ja joukkoon viipaloidut sipulit ja muut sopivat kasvikset (herkkusienet, selleri, yms tilanteen mukaan).

Puolisen tuntia voi hämmennellä ja haudutella.

Levy voi olla vaikka kolmosella.

Kypsyessään ainekset alkavat päästää nestettä, joten liemen pohja syntyy ainesten omista mehuista.

Lisää sopivassa vaiheessa paseerattu tomaatti ja vettä ja kasvis/lihalientä.

Kypsät pavut, tomaatit ja muut ainekset kypsyvät vähemmässäkin ajassa, joten pistä ne myöhemmin joukkoon ja kypsennä n. vartti, tai kunnes tomaatit ovat "kuoriutuneet" eli pehmenneet palasiksi.

Mausteina vaikka suola, mustapippuri ja basilika.

Vinkki: Jos säilykepapujen maku kyllästyttää, osta kuivia pussipapuja.

Niitä pitää liottaa yön yli ja keittää tunti, eli papujen esivalmistelun voi aloittaa jo edellisenä päivänä sillä, että mätkäisee ne likoamaan.

Sama pätee kuivattuihin herneisiin!

Vinkki 2: Proteiinilisää saa, jos ripottelee valmiin annoksen päälle raejuustoa, sopii hyvin kasviskeittoon!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 365 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)64g17kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Oliiviöljy 13g114kcal0g0g12.8g0g
Papu valkoinen, keitetty 128g138kcal10.8g18g0.4g9g
Tomaatti, tuore171g35kcal1g6.5g0.5g2.4g
Herne 171g118kcal8.7g16g0.7g5.3g
Tomaattimurska 214g63kcal1.2g11.3g0.4g4.1g
Kesäkurpitsa zucchini 171g31kcal1g4.3g0.7g1.2g
Munakoiso 214g48kcal1.1g6.6g0.4g5.4g
Rajah Mild Curry Paste (10g)17g25kcal0.7g1.5g1.8g0g
Kukkakaali 86g21kcal1.5g1.9g0.3g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2499g1217kcal53.6g138.4g36.2g61g
Valittu annoskoko1250g609kcal26.8g69.2g18.1g30.5g
Annoskoko puolitettuna625g304kcal13.4g34.6g9.1g15.3g
Arvot/100g100g49kcal2.1g5.5g1.4g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62843