Bouillabaisse

1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Kuori ja suikaloi selleri.

2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa miedolla lämmöllä vajaa 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon tomaattipyree.

Kaadakattilaan vesi ja lisää mausteet, kuumenna kiehuvaksi.

3. Lisää paloiteltu puna-ahven ja keitä hiljalleen, miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Lisää jäiset katkaravut ja valutetut simpukat.

Kiehauta ja nosta pois liedeltä.

Mausta valkoviinillä tai sitruunan mehulla.

Tarjoa keiton kanssa vaaleaa leipää.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 724 grammaa

Vihre
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli 45g14kcal0.6g2.2g0.1g0.8g
Vesi, vesijohtovesi 647g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 3.5g31kcal0g0g3.5g0g
Mustapippuri 1.7g4.8kcal0.2g0.7g0.1g0.5g
Timjami 7.8g22kcal0.7g2.1g0.6g2.9g
Purjosipuli 67g15kcal1.2g1.6g0.1g1.4g
Valkosipuli 5.2g5.6kcal0.4g0.8g0g0.1g
Täysmehu, sitruunatäysmehu, laimentamaton 39g8.4kcal0.1g0.6g0g0g
Juuriselleri 46g14kcal0.6g2.1g0.1g1.4g
Tomaattisose tomaattipyree 37g28kcal1.7g4.7g0.1g0.4g
Puna-ahven savustettu 173g194kcal29g0g8.6g0g
Katkarapu 101g69kcal14.6g0g1.1g0g
Sinisimpukka vedessä 78g69kcal12.1g1.5g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g950kcal122.4g32.6g31.8g15g
Valittu annoskoko1250g475kcal61.2g16.3g15.9g7.5g
Annoskoko puolitettuna625g238kcal30.6g8.2g8g3.8g
Arvot/100g100g38kcal4.9g1.3g1.3g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=64203