Banaanikakku

Tähän kakkuun käy parhaiten ylikypsät banaanit ;)

Sekoita pehmeään rasvaan sokeri ja lisää kananmuna.

Sekoita hyvin.

Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos rasva-sokeri-munaseokseen.

Sekoita tasaiseksi ja painele rengasvuoan pohjalle.

Nosta taikinaa myös ylös reunoille.

Murskaa banaanit haarukalla ja sekoita niihin kermaviili, kananmuna ja vaniljasokeri.

Soseuta punaherukat (puolukatkin käy) ja levitä ne kakkupohjalle.

Kaada kermaviili-banaaniseos päälle.

Ripottele päällimmäiseksi mantelirouhetta.

Paista kakkua 200 asteessa noin puoli tuntia.

Anna seistä vuoassa jonkin aikaa ennen kuin siirrät sen tarjoiluvadille.

Alkuperäinen ohje on kotikokki.

net sivulta jota olen hiukan keventännyt :)

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Peikkis
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 62g77kcal6.8g0.2g5.5g0g
Leivinjauhe 5.1g9kcal0.3g1.9g0g0g
Punaherukka 103g58kcal1.5g7.7g0.4g5.1g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%205g123kcal6.6g14.6g4.1g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 62g77kcal6.8g0.2g5.5g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g4.1g16kcal0g4.1g0g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 128g688kcal1.2g0.9g76.9g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g379g319kcal4.2g69.4g1.5g6.8g
Fariinisokeri72g291kcal0g71.7g0g0g
Mantelirouhe, 1 rkl31g178kcal6.5g1.6g15.5g3.6g
Graham täysjyvävehnäjauho, Myllyn Paras (1dl=65g)200g640kcal27.6g116g6.4g25g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4954kcal123g576.6g231.6g81g
Valittu annoskoko1250g2477kcal61.5g288.3g115.8g40.5g
Annoskoko puolitettuna625g1239kcal30.8g144.2g57.9g20.3g
Arvot/100g100g198kcal4.9g23.1g9.3g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=65218