Juurespeti karitsan paahtopaistille

Tässä on vain juurespedin kalorit laskettuna, mutta lihaksi ruokaan laitetaan valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia (n. 400g), jota saa siis valmiiksi maustettuna.

1. Kuori ja pilko juurekset.

Perunat kannattaa laittaa ruokaan kuorellisina lohkoina.

2. Ruskista paahtopaistit.

3. Valmista mausteöljy: sekoita öljy, viinietikka, hunaja, 3/4tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia (tai 1tl kuivattua).

Kaada öljy juuresten päälle uunivuokaan.

4. Asettele lihat juurespedille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20min.

Ota tämän jälkeen lihat pois ja laita ne alumiinifolioon vetäytymään.

Anna juuresten kypsyä uunissa vielä noin 30 minuuttia.

6. Kun juurekset ovat kypsät, leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja herkuttele! (Lisänä voi tarjota valkosipulidipillä tai valkosipulilla ja yrteillä maustettua kevytkermaviiliä.)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 946 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokasuola jodioitu 4g0.1kcal0g0g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g15g2.9kcal0g0.9g0g0g
Hunaja 16g52kcal0.1g12.8g0g0g
Oliiviöljy 13g117kcal0g0g13.2g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 20g175kcal0g0g19.8g0g
Peruna, keskikokoinen 60g461g277kcal6.9g59.9g0.5g4.2g
Palsternakka 164g104kcal0.8g19.3g0.7g7.4g
Sipuli 110g33kcal1.4g5.3g0.2g1.9g
Porkkana 307g100kcal1.9g17g0.6g7.8g
Lanttu 141g41kcal1.4g6.5g0.4g2.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1805kcal25g243.4g70.8g47.6g
Valittu annoskoko1250g903kcal12.5g121.7g35.4g23.8g
Annoskoko puolitettuna625g451kcal6.3g60.9g17.7g11.9g
Arvot/100g100g72kcal1g9.7g2.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=66912