Vadelmainen mutakakku

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, lisää jauhot.

Sulata voi kattilassa, nosta pois levyltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa, anna suklaan sulaa joukkoon.

Lisää voi-suklaaseokseen 1 rkl vettä, sekoita tasaiseksi.

Yhdistä keltuais-sokerivaahto ja suklaaseos.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Sekoita 1/3 osa valkuaisvaahdosta hyvin muun taikinan joukkoon ja jäljelle jäävä osuus varovasti nostellen.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuokaan.

Työnnä kakun keskiosaan taikinan sisään vadelmia.

Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puolisen tuntia.

Irroita jäähtynyt kakku vuoastaan.

Sihtaa pinnalle tomusokeria, koristele vadelmilla.

Tämä kakku kaipaa seurakseen vaniljajäätelöä, vaniljavaahtoa tai vaniljakastiketta.

Lähde: Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 48 grammaa

Saapas
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vadelma 109g45kcal1.1g4.5g0.9g4g
Voi 141g1025kcal1.7g0.6g114.9g0g
Suklaa tumma 435g2246kcal17g231.6g134.8g23g
Vehnäjauho puolikarkea 76g261kcal7.8g53.3g0.9g2.7g
Sokeri 163g662kcal0g162.9g0g0g
Kananmuna kuoreton 326g465kcal40.8g1g33.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g9407kcal136.8g907.8g569.8g59.4g
Valittu annoskoko1250g4704kcal68.4g453.9g284.9g29.7g
Annoskoko puolitettuna625g2352kcal34.2g227g142.5g14.9g
Arvot/100g100g376kcal5.5g36.3g22.8g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=69353