Poropiirakka

Pohja:

400 g (1 pkt) ruis-perunataikinaa

täyte:

240 g poronkäristystä
1 punainen paprika
1 sipuli
½ dl puolukkalikööriä
2 dl kermaviiliä
3 kananmunaa
suolaa
mustapippuria

koristelu:

herneenversoja

Kauli pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, esipaista pohjaa + 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Ruskista poronkäristys, lisää pilkottu sipuli sekä paprika joukkoon ja hetken kuluttua puolukkalikööri.

Kypsennä vielä noin 5 minuuttia ja mausta.

Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili ja kananmunat sekaisin, kaada seos täytteen päälle.

Paista piirakka + 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Sivulta Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 180 grammaa

Tilda75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Poronkäristys 417g591kcal73.1g0g33.3g0g
Paprika punainen 52g15kcal0.5g2.3g0.2g1g
Ruisperunataikinapohja (Sunnuntai), annos 400g347g1285kcal15.6g107.6g86.8g12.8g
Kermaviili, rasvaa 3,5 % ,vähälaktoosinen 174g111kcal5.6g8.4g6.1g0g
Sipuli (kuorittu)130g35kcal1.7g6.3g0.3g2.2g
Kananmuna 50g(kpl)130g164kcal14.3g0.4g11.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4404kcal221.6g250g276.8g32g
Valittu annoskoko1250g2202kcal110.8g125g138.4g16g
Annoskoko puolitettuna625g1101kcal55.4g62.5g69.2g8g
Arvot/100g100g176kcal8.9g10g11.1g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=81609