Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 45g243kcal0.4g0.3g27.1g0g
Sokeri 192g780kcal0g192g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 294g1008kcal29.9g205.7g3.5g10.3g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)226g72kcal6.8g10.6g0g0g
Rypsiöljy 41g360kcal0g0g40.7g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 452g161kcal0.7g32.1g0.4g9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5248kcal75.6g881.4g143.4g38.6g
Valittu annoskoko1250g2624kcal37.8g440.7g71.7g19.3g
Annoskoko puolitettuna625g1312kcal18.9g220.4g35.9g9.7g
Arvot/100g100g210kcal3g35.3g5.7g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247