Hirvipata marinoidusta hirvestä

Edellisen illan homma: Puhdista hirvestä kalvot ja paloittele se sopiviin osiin.

Marinadin tein seuraavasti: tilkka giniä, loraus öljyä, hieman sinappia, gourmet-suolaa, neilikkaa, muskottipähkinää, kokonaisia valkopippureita.

Toisin sanoen: laita niitä mausteita mitä kaapista löytyy ja hyväksi havaitset.

Jätin marinoitumaan kulhossa jääkaappiin, laitoin päälle talouskelmua ja painoksi jälkiruokalautasen, että marinadi peittäisi lihat.

Seuraavana päivänä ruskistin lihat voissa.

Samaan aikaan paistoin padassa pekonia, lisäsin lohkotut sipulit, valkosipulit ja porkkanat niin että ne hieman pääsivät kuullottumaan pekonirasvassa.

Päälle hirvenlihat, sitten perään olut, smetana, lihaliemi (mulla itsetehtyä, kannattaa) ja hiljaiselle tulelle porisemaan kolmeksi tunniksi.

Lopuksi suurustin hieman: vähän vehnäjauhoja sekoitettuna kylmään vesitilkkaan, lisätään pataan.

Maustoin vielä pienellä lisäsuolauksella ja mustapippurilla.

Maustaminen taas kerran oman maun mukaan tässä vaiheessa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 353 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana, keskikokoinen 65g163g46kcal1g9.7g0.3g4.1g
Sipuli (kuorittu)160g43kcal2.1g7.7g0.3g2.7g
Pekoni rasvainen 53g200kcal6.4g0g19.7g0g
Voi (perinteinen meijerivoi)12g83kcal0g0g9.2g0g
Hirvenliha 248g279kcal52.5g0g7.4g0g
Olut keskiolut, 4,5 til% alkoholia 295g126kcal1.1g12.1g0g0g
Smetana, rasvaa n. 40 % 106g415kcal2.3g2.3g44.7g0g
Lihaliemi laimennettu 177g34kcal0g5.3g1.1g0g
Valkosipuli 18g19kcal1.4g2.9g0.1g0.4g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g18g64kcal2.3g12.4g0.4g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2616kcal138.2g104.8g166.4g15.8g
Valittu annoskoko1250g1308kcal69.1g52.4g83.2g7.9g
Annoskoko puolitettuna625g654kcal34.6g26.2g41.6g4g
Arvot/100g100g105kcal5.5g4.2g6.7g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84565