Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g426g145kcal0.9g30.2g1.3g7.7g
Voi (perinteinen meijerivoi)121g870kcal0.1g0.1g96.6g0g
Sokeri159g645kcal0g158.8g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g183g658kcal23.8g127.9g3.8g6.8g
Leivinjauhe 4g7kcal0.2g1.5g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl159g540kcal3.2g4.8g55.6g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g199g129kcal21.9g8.3g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g5989kcal100.2g663.2g315.8g29g
Valittu annoskoko1250g2994kcal50.1g331.6g157.9g14.5g
Annoskoko puolitettuna625g1497kcal25.1g165.8g79g7.3g
Arvot/100g100g240kcal4g26.5g12.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574