Punajuurikeitto

Kuori ja kuutio punajuuret, palsternakka ja punasipuli.

Kuumenna kasvisliemi kattilassa kiehuvaksi.

Lisää kasvikset ja balsamiviinietika 1 rkl. keitä keskilämmöllä kannen alla n. 25 min. kunnes punajuuri on pehmeää.

Kuori ja lohko omenat ja lisää ne keittoon.

Keitä vielä 10 min. kunnes omena pehmenee.

Soseuta keitto ja mausta tinjamilla ja pippurilla.

Viimeistele annokset kylmäsavulohisuikaleilla ja ranskankermanokareella.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 585 grammaa

Maroi1960
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 171g66kcal1.7g11.8g0.3g4.3g
Palsternakka 80g51kcal0.4g9.5g0.3g3.6g
Punasipuli, kuorittu, 100g126g34kcal1.6g6.1g0.3g2.1g
Kasvisliemikuutio 0,4% (Knorr)8.6g21kcal0.9g0.3g1.9g0.1g
Vesi535g0kcal0g0g0g0g
Balsamiviinietikka (Kuhne), annos 15g8g9kcal0.1g1.8g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 214g83kcal0.3g17.5g0.2g3.2g
Mustapippuri, annos 1g0.5g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Kylmäsavulohi (Ica), annos 100g80g168kcal18.4g0g10.4g0g
Ranskankerma kevyt (Valio), annos 10g27g37kcal0.7g1.7g3.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g942kcal48.4g97.8g33.2g26.6g
Valittu annoskoko1250g471kcal24.2g48.9g16.6g13.3g
Annoskoko puolitettuna625g235kcal12.1g24.5g8.3g6.7g
Arvot/100g100g38kcal1.9g3.9g1.3g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84712