Punajuurikeitto

Kuullota pilkotut sipulit ja punajuuret (sekä nauriit tai lantut) juoksevassa oivariinissa.

Lisää 4 dl vettä ja mausteet.

Keitä miedolla lämmöllä kunnes juurekset ovat kypsiä.

Lisää tuorejuusto ja/tai kerma.

Lisää sitruunamehu ja soseuta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 290 grammaa

Guineapig
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 485g186kcal4.8g33.5g1g12.1g
Nauris 97g27kcal1g4.1g0.3g1.8g
Sipuli (kuorittu)108g29kcal1.4g5.2g0.2g1.8g
Oivariini, juokseva, rasvaseos32g233kcal0.2g0.2g25.9g0g
Sitruunamehu, laimentamaton32g6.8kcal0.1g0.5g0g0g
Vesi431g0kcal0g0g0g0g
Viola 13% tuorejuusto, maustamaton65g103kcal5.2g2.6g8.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1170kcal25.4g92.2g71.6g31.4g
Valittu annoskoko1250g585kcal12.7g46.1g35.8g15.7g
Annoskoko puolitettuna625g292kcal6.4g23.1g17.9g7.9g
Arvot/100g100g47kcal1g3.7g2.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=88566