Salmiakkikeksit

Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit sekaisin ja lisää muna.

Rouhi turkinpippurit, tai käytä turkinpippuri crushia, ja lisää taikinaan yhdessä muiden kuivien kanssa.

Lisää kinuskikastike ja sekoita tasaiseksi.

Tee lusikalla pieniä nokareita pellille ja paista.

Uuni 200 astetta ja noin 8 min.

Käytännössä kahdeksan minuuttia voi olla melko pitkä aika, koska turkinpippuri palaa helposti, ja maistuu silloin aika...

palaneelta.

Alatason koin itse hyväksi ja 6 minuuttia riitti, mutta uunit ovat erilaisia.

Näppärä hieman erilainen keksi.

(Itsellä valmiin keksin paino on noin 8-10g, saatoin tehdä hieman tarkoitettua pienempiä, joka saattaa toki osaltaan vaikuttaa paistumiseenkin.)

Nauttikaa!

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 28 grammaa

Juanada
AineksetMääräEnergiaPHRK
Leivontamargariini 80%, pirkka/rainbow/eldorado 283g2012kcal2.1g1.1g226.7g0g
Fariinisokeri (Dan sukker), annos 15g227g884kcal0.5g219.9g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g9g36kcal0g9g0g0g
Kananmuna kuoreton 125g178kcal15.6g0.4g12.8g0g
Turkinpippuri, tyrkisk peber, original170g638kcal0.2g156.4g0.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 368g1264kcal37.5g257.8g4.4g12.9g
Leivinjauhe 11g20kcal0.6g4.3g0g0.1g
Kinuskikastike 57g240kcal0.5g32.1g12.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g10543kcal114g1362g512.4g26g
Valittu annoskoko1250g5272kcal57g681g256.2g13g
Annoskoko puolitettuna625g2636kcal28.5g340.5g128.1g6.5g
Arvot/100g100g422kcal4.6g54.5g20.5g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=88760