Porkkanasämpylät

-Sekoita omenamehu ja kermaviili.

Lämmitä kädenlämpöiseksi.

Lisää hiiva, suola, hunaja ja raastetut porkkanat.

Sekoita hyvin.

-Lisää sämpyläjauhot, kaurahiutaleet ja öljy.

-Anna kohota liinan alla reilusti.

-Leivo sämpylät ja anna vielä kohta ennen paistamista.

-Sämpylät ottavat helposti väriä uunissa.

-Paista 225c noin 13 min

-Itse tein isoja sämpylöitä, jolloin ohjeesta tuli 21 kpl. PIenempiäkin voi varmasti tehdä, ja silloin paistoaikakin pienempi (10min)

Reseptistä tulee n. 21 annosta ja yksi annos painaa n. 74 grammaa

Akarola
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omenamehu (Eldorado), annos 200g242g107kcal0.5g25.2g0.5g0g
Kermaviili, kevyt (ingman keittiöni) 2%161g97kcal5.2g11.5g3.2g0g
Suola, annos 3g8.1g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 40g30kcal5.3g0.4g0.2g2.8g
Hunaja 48g160kcal0.2g39.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g105g29kcal0.6g6.2g0.2g2.6g
Sämpyläjauho, lidl484g1742kcal62.9g338.7g12.1g14.5g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl81g274kcal11.3g45.2g5.4g8.9g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl81g726kcal0g0g80.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g6329kcal172g932.6g204.4g57.6g
Valittu annoskoko1250g3164kcal86g466.3g102.2g28.8g
Annoskoko puolitettuna625g1582kcal43g233.2g51.1g14.4g
Arvot/100g100g253kcal6.9g37.3g8.2g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=88761