Pellavaleipä

Liuota kädenlämpöiseen veteen tai maitoon hiiva.

Lisää suola, siirappi ja pellavarouhe.

Alusta taikinaan hiivaleipä- ja vehnäjauhot.

Anna kohota.

Leivo taikinasta neljä pyöreää leipää ja laita ne pellille kohoamaan.

Pistele haarukalla.

Jos haluat leipiin kauniin värisen pinnan, niin voitele ne munalla.

Paista leivät 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi583g0kcal0g0g0g0g
Hiiva 35g26kcal4.6g0.4g0.1g2.4g
Suola, annos 3g5.8g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 38g122kcal11g2.7g7.6g11.6g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl210g713kcal29.4g134.3g6.5g11.5g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g379g1364kcal49.2g265.2g8g14g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4451kcal188.4g805.2g44.4g79g
Valittu annoskoko1250g2225kcal94.2g402.6g22.2g39.5g
Annoskoko puolitettuna625g1113kcal47.1g201.3g11.1g19.8g
Arvot/100g100g178kcal7.5g32.2g1.8g3.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89116