Hernepatee (vegaaniliiton ohjeen mukaan)

Liota herneitä yön yli. Pistä ne kiehumaan 6 dl vettä ja puolen tunnin päästä lisää kuoritut ja lohkotut peruna, porkkana ja sipuli.

Keitä kypsiksi.

Jäljelle pitäisi jäädä vain tilkka vettä.

Sekoita joukkoon murennettu leipä, 1 dl kaurakermaa ja mausteet.

Soseuta tasaiseksi.

Tee taikina sekoittamalla loppu kaurakerma, öljy ja jauhot.

Kauli taikina ohueksi, vuoraa sillä sopiva uunivuoka, kaada täyte taikinan päälle ja käännä taikinan reunat kanneksi.

Paista 200 asteessa uunin alatasolla 40 min ajan.

Tarjoa jäähtyneenä, eli kannattaa antaa kypsän pateen vetäytyä seuraavaan päivään asti, maut tasoittuvat ja rakenne muuttuu paremmaksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 476 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 84g253kcal15g40.6g0.8g9g
Porkkana, keskikokoinen 65g39g11kcal0.2g2.3g0.1g1g
Sipuli (kuorittu)33g8.9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Peruna, keskikokoinen 60g263g158kcal3.9g34.1g0.3g2.4g
Vesi, vesijohtovesi 394g0kcal0g0g0g0g
Oatly, kaurasta ruokaan (Ceba foods ab), annos 250g164g246kcal1.6g9.8g21.3g1.1g
Oliiviöljy 66g581kcal0g0g65.7g0g
Vehnäjauho puolikarkea 96g330kcal9.8g67.2g1.2g3.4g
Ohrajauho 72g237kcal6g46.5g1.4g5.5g
Sekaleipä, vaalea, vesi, vehnäjauho, vehnärouhe 39g105kcal3.3g18.2g1.7g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3857kcal80.4g440.6g185.2g49g
Valittu annoskoko1250g1929kcal40.2g220.3g92.6g24.5g
Annoskoko puolitettuna625g964kcal20.1g110.2g46.3g12.3g
Arvot/100g100g154kcal3.2g17.6g7.4g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89694