Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)155g42kcal2g7.4g0.3g2.6g
Peruna, punnittu kuorineen 155g100kcal2.5g20.4g0.3g1.3g
Porkkana 155g51kcal1g8.6g0.3g4g
Paistijauheliha nauta 5%620g800kcal129g0g31g0g
Suola, annos 3g7.8g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1.6g4.3kcal0.2g0.6g0.1g0.4g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa155g465kcal35.7g0g35.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g2926kcal340.8g74g135.4g16.6g
Valittu annoskoko1250g1463kcal170.4g37g67.7g8.3g
Annoskoko puolitettuna625g731kcal85.2g18.5g33.9g4.2g
Arvot/100g100g117kcal13.6g3g5.4g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89794