Juuressose

200 g lanttua
200 g porkkanoita
200 g perunoita
200 g palsternakkaa
1 sipuli
suolaa
Lisäksi:
voita tai margariinia
maitoa
Pane suolattuun kiehuvaan veteen lanttu- ja porkkanakuutiot.

Lisää 10 minuutin kuluttua peruna- ja palsternakkakuutiot sekä lohkottu sipuli.

Keitä 15–20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Valuta keitinvesi.

Soseuta juurekset survimella tai sähkövatkaimella.

Lisää nokare voita tai margariinia sekä tilkka kiehuvaa maitoa.

Mausta suolalla.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 217 grammaa

Marika75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g257g154kcal3.8g33.4g0.3g2.3g
Bataatti, kuorittu 185g149kcal2.9g31.1g0.1g5.5g
Porkkanaraaste 200g296g80kcal1.8g15.7g0.6g7.4g
Lanttu 274g79kcal2.7g12.6g0.8g4.9g
Palsternakka 239g152kcal1.2g28.2g1g10.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1229kcal24.8g242g5.6g61.8g
Valittu annoskoko1250g614kcal12.4g121g2.8g30.9g
Annoskoko puolitettuna625g307kcal6.2g60.5g1.4g15.5g
Arvot/100g100g49kcal1g9.7g0.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=90513