Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g287g906kcal64.5g7.2g68.8g0g
Nauris 378g104kcal3.8g15.9g1.1g7.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g229g64kcal1.4g13.6g0.5g5.7g
Punajuuri 287g110kcal2.9g19.8g0.6g7.2g
Oliiviöljy 46g406kcal0g0g45.9g0g
Hunaja 23g76kcal0.1g18.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g3331kcal145.4g150g233.8g40.2g
Valittu annoskoko1250g1665kcal72.7g75g116.9g20.1g
Annoskoko puolitettuna625g833kcal36.4g37.5g58.5g10.1g
Arvot/100g100g133kcal5.8g6g9.4g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877