Borssikeitto, punajuuri-nauris

Kuori ja raasta punajuuri ja nauris, pilko sipuli, murskaa valkosipuli.

Kuumenna öljy kattilassa ja hauduta kasviksia öljyssä sekoitellen.

Lisää vesi (tai kasvisliemi, lihaliemi), mausta esim laakerinlehdellä, pippurilla, muskotilla, suolalla.

Keittele tunnin verran hiljaisehkolla lämmöllä kunnes on kypsää.

Lisää lopuksi creme fraiche, sekoita ja tarjoile.

Lihan ystävät voivat paistaa vaikka possun suikaleita ja lisätä ne keiton pinnalle lautaselle.

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 587 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punajuuri 320g123kcal3.2g22.1g0.6g8g
Nauris 160g44kcal1.6g6.7g0.5g3g
Punasipuli, kuorittu, 100g91g25kcal1.2g4.3g0.2g1.5g
Valkosipuli 11g12kcal0.8g1.7g0.1g0.2g
Rypsiöljy 30g264kcal0g0g29.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 533g0kcal0g0g0g0g
Creme fraiche, ranskankerma, rasvaa 28 % 107g295kcal2.1g3.2g29.8g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1524kcal17.8g76g122g25.4g
Valittu annoskoko1250g762kcal8.9g38g61g12.7g
Annoskoko puolitettuna625g381kcal4.5g19g30.5g6.4g
Arvot/100g100g61kcal0.7g3g4.9g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=94683