Lihapullapastakeitto

Tee ensin lihapullat: vatkaa munien rakenne rikki, raasta yhden appelsiinin kuori joukkoon, lisää suolaa, pippuria, puristettu valkosipuli ja kuivattuja yrttejä.

Pyörittele pikkuruisia pullia ja kypsennä ne uunipellillä.

- Mikäli lihapullataikuna tuntuu liian "löysältä", lisää murustettua kuivaa leipää tai 2 rkl. korppujauhoja.

Valmista keitto: Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa, hauduta siinä sipulia ja valkosipulia.

Lisää ihan pieniksi kuutioitu varsiselleri ja porkkanat.

- Sen jälkeen vesi, tomaattipure ja linssit, jotka saavat kypsyä lähikypsiksi.

- Lisää tumma pasta ja kun se on noin puolikypsää, lisää parsakaalin kukinnot.

- Kun keitto on valmista, lisää kypsät lihapullat ja tarkista maku.

Mausta tilkalla lihafondia ja halutessasi mm. basilicalla, kuivatulla ruohosipulilla ja mustapippurilla.

Tarjoillessa voit vielä lisätä keittolautasen päälle tuoretta basilicaa.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 526 grammaa

Saaramaaria
AineksetMääräEnergiaPHRK
Makarooni, tumma, keitetty (Myllyn paras), annos 100g119g161kcal6.2g30.2g1.5g2.8g
Jauheliha, naudanpaisti, rasvaa 5 % 198g255kcal41.1g0g9.9g0g
Oliiviöljy 11g95kcal0g0g10.7g0g
Sipuli (kuorittu)40g11kcal0.5g1.9g0.1g0.7g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka40g4.4kcal0.4g0.4g0.1g0.4g
Porkkana, keskikokoinen 65g52g14kcal0.3g3.1g0.1g1.3g
Parsakaali, keitetty, suolaa 59g21kcal2.7g1.1g0.2g1.5g
Vesi594g0kcal0g0g0g0g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 40g126kcal9.7g18.1g0.8g3.5g
Kananmuna kuoreton 44g62kcal5.4g0.1g4.5g0g
Tomaattipure, Eldorado, 1prk55g22kcal0.9g4.2g0.1g2.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g1540kcal134.4g118.2g56g26g
Valittu annoskoko1250g770kcal67.2g59.1g28g13g
Annoskoko puolitettuna625g385kcal33.6g29.6g14g6.5g
Arvot/100g100g62kcal5.4g4.7g2.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96390